Contemporary House In Greenbelt, Collingham

The client purchased the plot shortly after a fire destroyed the majority of an industrial workshop in 2006. They continued to use the site as a small workshop and for storage with the intention of seeking planning permission to build a 3 bed carbon neutral family house of exceptional quality on the site. The applicant’s young daughter was diagnosed with a rare genetic syndrome and the design and siting of the building has been tailored to her current and future needs.

The building has been designed as a temporary structure and generates its geometry from the existing site boundary. The main block is a simple curved timber form housing the main living and bedroom spaces whilst smaller blocks to the rear form the bathroom accommodation. Timber, COR-TEN and glass form the main palette of materials.